Rólam

dr. Kiss Gabriella vagyok, magánállatorvos, 1986-ban Népköztársasági ösztöndíjasként, summa cum laude minősítéssel végeztem az Állatorvostudományi Egyetemen.

Az érettségi vizsgákat követően először a Gyógyszerkutató Intézetben kaptam kutató laboránsi állást 1976-ban, itt 1981-ig dolgoztam kutatóorvosok és gyógyszerészek szakmai irányítása alatt. Az Intézet cardiovascularis csoportjában új, antihypertenzív szerek kutatási területén vettem részt, elsősorban kutya és macska kísérletekben.

Az eltelt 32 év alatt több mint 11 000 epilepsziás kutyát, macskát, timberfarkast kezeltem és nagyjából 4000 betegem képalkotó (MRI, CT, SPECT/CT, SPECT,PET, PET/CT , koponya ultrahang) vizsgálati és/vagy agyvelő kórszövettani leletével rendelkezem. Közel 3000 kutya és macska betegem roham videóit őrzöm a videó-archívumomban. Az egyre gyarapodó epileptológiai esetek miatt 2012-ben az ambuláns rendelést és az EEG-vizsálatokat abbahagytam annak érdekében, hogy minden erőmmel kizárólag a epilepsziával, neuropszichológiával és pszichiátriával tudjak foglalkozni kisállatokon.

Az eltelt több mint 30 év alatt 14 új antiepileptikumot vezettem be hazai kisállatgyógyászatba, valamint a külföldi cégek felkérésre általam, a VETRI-DMG, cseppek és a Dyna -Lode tabletták is bevezetésre kerültek, az epilepsziák kiegészítő terápiájaként. Az epileptológiai témájú tudományos publikációim száma 5 ( mtmt.hu Kisállatpraxis, Kisállatorvoslás, Magyar Állatorvosok Lapja), az ismeretterjesztő közleményeim száma jelenleg 35.

Férjemmel Kolarics Péterrel a 90’-es évek óta veszünk részt a kisállatok gyógyításában.

Munkásságomat napi szinten támogatja mint ügyfélkapcsolati referens. Korábban az budapesti rendelőnk üzemeltetésében, alapítványunk létrehozásában, napjainkban pedig a betegfelvételnél támogat a rengeteg felmerülő kérdés megválaszolásában és a betegek infomálásában.

2007-ben magalapítottuk az Epilepsziás Kutyákért Alapítványt, amely a mai napig segíti a gyógyító és kutatómunkát illetve a szakmai előrehaladásomat. Ha szeretne többet tudni a betegségről a pár éve megjelent “Kutyák epilepsziáiról mindenkinek” című könyvemet, jó szívvel ajánlom azoknak akik szeretnének jobban rálátni erre az összetett betegségre. Szeretné jobban megérteni ezt a betegséget? Könyvemet ide kattintva megrendelheti./